2107299391 Πατριάρχου Ιωακείμ 45, Κολωνάκι brightsmileskolonaki@gmail.com

 

Bright Smiles Kolonaki
Οδοντιατρείο Κολωνάκι Αθήνα


Οδοντιατρικές εργασίες
 

ΓΕΝΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ
Καθαρισμός δοντιών
Σφράγισμα δοντιού
Εξαγωγές δοντιών


ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ
-Λεύκανση δοντιών (να ανοίγει και αυτό για το κείμενο – φωτο πριν και μετά)
Οι δυο πιο διαδεδομένοι τρόποι είναι η χρήση λάμπας led στο ιατρείο τοποθετώντας το υλικό λεύκανσης στα δόντια σε ένα ραντεβού 40’ έως 60’ και η λεύκανση στο σπίτι με εξατομικευμένα μασελάκια. Κάποιες φορές ο οδοντίατρος μπορεί να σας προτείνει συνδυασμό των δύο τρόπων. Ρωτήστε μας!
-Όψεις ρητίνης / πορσελάνης (να ανοίγει και αυτό για το κείμενο)
Οι όψεις ρητίνης είναι λεπτό επίστρωμα ρητίνης, κοινώς το υλικό που χρησιμοποιείται στα σφραγίσματα, το οποίο τοποθετείται στη πρόσθια επιφάνεια των δοντιών για να διορθώσουμε προβλήματα των δοντιών όπως σχήμα, κενά και χρώμα. Για τους ίδιους λόγους μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι όψεις πορσελάνης που κατασκευάζονται από ειδικό οδοντοτεχνίτη και συγκολλώνται με χημικό τρόπο στις προστομιακές επιφάνειες των προσθίων δοντιών. Η διαφορά τους είναι ότι η ρητίνη έχοντας ως υλικό πόρους, απορροφά χρωστικές ουσίες, σε αντίθεση με την πορσελάνη όπου το χρώμα μένει αναλλοίωτο. Επίσης, το κόστος των όψεων ρητίνης είναι χαμηλότερο.


*ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
-Εμφυτεύματα (να ανοίγει και αυτό για το κείμενο – φωτογραφία)
Εάν θέλετε να αντικαταστήσετε τα δόντια που σας λείπουν, η λύση των εμφυτευμάτων είναι τις περισσότερες φορές η ενδεδειγμένη. Το οδοντικό εμφύτευμα είναι μια βίδα τιτανίου που τοποθετείται απευθείας στο οστό της γνάθου σας, αντικαθιστώντας τη ρίζα του δοντιού που λείπει. Στη συνέχεια μετά από 2-3 μήνες περίπου τοποθετείτε η επιεμφυτευματική στεφάνη (θήκη) που ταιριάζει με το χρώμα και το σχήμα των δοντιών σας, παρέχοντας μια σταθερή λύση και ένα φυσικό χαμόγελο.
-Θήκες δοντιών / γέφυρα
Η οδοντική στεφάνη αποκαθιστά ένα αρκετά σπασμένο δόντι ή αδύναμο συνήθως μετά από μια απονεύρωση.
-Μερικές και ολικές οδοντοστοιχίες (φωτογραφίες)

 

*ΕΝΔΟΔΟΝΤΙΑ (να ανοίγει και αυτό για το κείμενο-φώτο)
Στο εσωτερικό των δοντιών υπάρχει μία κοιλότητα μαλακού ιστού που ονομάζεται οδοντικός πολφός, ο οποίος περιέχει τα νεύρα του δοντιού.

Όταν ο πολφός μολύνεται, λόγω κάποιας βαθιάς κοιλότητας που μπορεί να οφείλεται σε τερηδόνα μπορεί να νεκρωθεί.
Έτσι εμφανίζεται πόνος στο δόντι, είτε αυτόματος είτε κατά τη μάσηση, καθώς και όταν έρχεται σε επαφή με ζεστά ή παγωμένα τρόφιμα και ροφήματα, με αποτέλεσμα να χρειάζεται ενδοδοντική θεραπεία (απονεύρωση).

 

*ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΟΛΟΓΙΑ (να ανοίγει και αυτό για το κείμενο)
Η Περιοδοντίτιδα είναι μια χρόνια φλεγμονώδης νόσος των ούλων που οφείλεται στην μικροβιακή πλάκα και προσβάλλει τους στηρικτικούς ιστούς των δοντιών.
Η σημαντική διαφορά μεταξύ της ουλίτιδας και της περιοδοντίτιδας είναι ότι στην περιοδοντίτιδα υπάρχει οστική απώλεια λόγω συσσώρευσης των βακτηρίων κάτω από την ουλοδοντική σχισμή.
Εάν η νόσος μείνει αθεράπευτη, οδηγεί σε προοδευτική καταστροφή του οστού που ακολουθείται από αυξημένη κινητικότητα και απώλεια των δοντιών.
Ωστόσο, εάν αντιμετωπιστεί έγκαιρα και τηρηθεί η σωστή στοματική υγιεινή, η εξέλιξη της μπορεί να ανασταλεί και να ελεγχθεί.
Ο Περιοδοντολόγος είναι ο ειδικός που ασχολείται με τη διάγνωση, θεραπεία, και πρόληψη της ουλίτιδας και περιοδοντίτιδας, αλλά και με την αποκατάσταση και διόρθωση των περιοδοντικών βλαβών.
Για όποια διευκρίνιση ή απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

 

*ΠΑΙΔΟΔΟΝΤΙΑ (να ανοίγει και αυτό για το κείμενο-φώτο)
Η πρώτη επίσκεψη σε έναν Παιδοδοντίατρο πρέπει να γίνεται από το πρώτο κιόλας έτος της ηλικίας του παιδιού αφού έχουν βγει τα πρώτα δόντια.
Και αν ακούγεται υπερβολικό, σκεφτείτε πως έτσι από νωρίς οι γονείς θα μπορέσουν να ενημερωθούν για σημαντικά θέματα και να λύσουν τυχόν απορίες που μπορεί να έχουν όπως η σωστή χρήση του μπιμπερό ή ο σωστός τρόπος για το βούρτσισμα των δοντιών και της στοματικής υγιεινής του παιδιού.


Επικοινωνήστε μαζί μας για το πρώτο του ραντεβού.